Årsmöte söndag 25 mars kl 14

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna till Årsmöte söndagen den 25 mars klockan 14:00 i Båtklubbens lokal på Skillinge.

Klara Maries årsmöte gästas av Fredrik von Segebaden, Simrishamns nye hamnchef. En spännande gäst med ett uppdrag som i allra högsta grad har med oss och Skillinge att göra. Välkommen den 25 mars, Fredrik! Och alla andra, såklart.

Anmälan kan göras till [email protected] eller på telefon 0414-31184.

Traditionsenligt utlovas kaffe och våfflor!

Välkomna!

Seglingsprogram med prislista 2018

Årets seglingsprogram innehåller bland annat våra populära seglingar och fisketurer med skonerten Klara Marie. (Se detaljerade turlista nedan). Vid stor efterfrågan kommer vi, efter förmåga, att sätta in extra seglingar.

Naturligtvis går det också bra att boka egna arrangemang! Fira din födelsedag, gift dig, bjud släkt och vänner, din personal, dina kunder på en annorlunda upplevelse. Gör t ex en tur längs Österlenkusten upp till Kivik…
Läs mer

Torsk på Klara Marie, nästan varje söndag 9-12 under juli-augusti

Följ med ut på fridfullt fiskafänge med Klara Marie!

Klara Marie avgår som vanligt klockan 09.00 varje söndag från 8/7 till den 26/8 2018.
Som vanligt anmäler du dig här nedan eller via telefon 0414-311 84 och som vanligt finns det möjlighet att få upp om inte massor så fiskar.

Kolla Kalendern för exakt avgång ibland är Klara Marie bokad för annat än fisketur så då utgår denna händelse.

Välj siffra hur många ni blir, både stora och små, det är plats för max 21 st passagerare per tur!

Förtrogenhetsutbildning

Hej alla besättningsmedlemmar!

Nu närmar sig seglingssäsongen och det är dags för förtrogenhetsutbildning. Teoretisk genomgång av säkerhetsorganisationen och praktiska övningar. Allt för att vi ska kunna ta hand om våra passagerare och hantera skutan på ett säkert sätt.

Det är viktigt att du som planerar att tjänstgöra som besättning i sommar försöker delta vid något av tillfällena. För de som inte kan nedan angivna datum får vi ha en individuell genomgång.

Meddela gärna om du kommer genom att skicka e-post eller ringa 0414-31184.

Förtrogenhetsutbildning:

  • Lördag 27/5 klockan 10.00
  • Söndag 28/5 klockan 10.00

Ansvariga för utbildningen är Tommy Andersson.

Vi ses på kajen vid Klara Marie.

Från vrakeka till Courage

I begynnelsen var fisken. Och kring den kretsade till en början mycket av det som företogs till sjöss, med utgångspunkt i Skillinge. Långt innan Skillinge blev samhälle. Förstås.Läs mer

Krydda Äppelmarknaden med eskadersegling ombord på Klara Marie.

Den 24 september lämnar vi Skillinge klockan 08:00 för att möta skutorna Sarpen, Hoppet och Helene utanför Simrishamn för en gemensam segling upp till Kivik, där vi angör ca kl 11 innan avtäckelsen av äppletavlan.

En bättre entré till en händelserik Äppelmarknad än så kan du inte få! Heller inte en bättre avslutning. Denna unika upplevelse t/r kostar bara 500 kronor för stora och hälften för alla under 14 år.

Anmäl dig redan nu och undvik bilköerna och parkeringsbekymren på Årets Äppelmarknad – bara att kliva iland bakom äpplatavlan direkt 😉 Ring 0414-311 84 och boka redan nu (det är 12 platser kvar när detta skrevs).

Klara Mariedagen + Krusbärsfestivalen 6 aug = SANT

Tips, du som redan har rört, skållat och hällt över krusbärsmarmeladen på burkar är välkommen att lämna in dom på Klara Marie på måndag 1 augusti mellan kl 10-10.30. Då lägger vi burkarna i ett speciellt burkfack, på ett säkert avstånd från kölsvinets enorma tryne.

Då Klara Marie genomför en chartersegling till Bornholm 2-3 augusti blir burkarna härligt sjörullade i hela 50 sjömil, som ju är gränsen för sjörullat, som sig bör.

På lördag förmiddag 6 augusti kan du hämta ut dina ”Garanterat Äkta Sjörullad Krusbärsmarmelad af Klara Marie” och bjuda ut till dagens besökande krusbärsvänner.

På lördag 6 augusti under Krusbärsfestivalen kl 16-18 genomför vi den efterlängtade Krusbärsseglingen – boka gärna i tid för det blir fullt skepp denna krusbärsdag. Och naturligtvis har vi Öppet Skepp hela dagen för intresserade som vill veta allt om Klara Marie, slå några knopar och lyssna på kluckande bord.

Klara Marie firar fruntimmersveckan!

Kvinnor seglar fritt från 18 juli till och med 24 juli.

Klara Marie må vara en anrik Bornholmsclipper, med alla vackra gamla detaljer ömsint bevarade, men Bondepraktikan har vi lagt bakom oss och kan nästa säkert utlova vackert väder hela fruntimmersveckan. Och för att fira både veckan och vår prognos bjuder vi alla kvinnor på seglingarna under dessa sju underbara dagar. Boka redan nu!

OBS! Gränsen för segling går vid fem anmälda passagerare.
Vi sticker inte under stol med att vi till dels arrangerar seglingar för att få in pengar till underhållet av Klara Marie. Därför kan vi inte segla med färre än fem anmälda passagerare; det går helt enkelt inte i hop sig. Tilläggas kan att alla intäkter, utan undantag, går direkt till Klara Maries väl och ve.

Friska fläktar på årets första Klara Mariedag

Med Klara Marie är du alltid nära både hav och hamnkrog.

Dagen till ära på Klara Mariedagen lade vi till, alldeles intill, Skillinge Hamnkrog, där vi mellan dagens två seglingar åtnjöt läcker lax och kryddig kyckling på tallrik och med tillhörande kaffe och kaka på det. Vi fick SSV 10 med både sol och moln att det stod härligt till i både segel och hår. Solen med vinden gjorde vad som skulle och visst fick vi allt lite rosiga kinder efter dagens seglats.

Om det nu var så beskaffat att du olyckligtvis inte kunde komma iväg till Klara Marie idag så kan vi med glädje berätta att vi har ytterligare en Klara Mariedag den 6 augusti då vi erbjuder kort förmiddagssegling (segla före middagen – äta efter seglingen) eller kort eftermiddagssegling (äta före seglingen – segla efter middagen).

Boka gärna i tid då detta visade sig vara mycket uppskattat!