Följ med till Sillens Dag i Simrishamn

Nu på lördag 26 augusti är det dags för Sillens Dag i Simrishamn och då seglar vi dit och visar upp vår segelskuta som det såg ut i hamnen för 100 år sedan. Detta en dag då sillen ligger i stort fokus i hela Simrishamn eftersom sillfisket haft en väldigt stor betydelse för Simrishamns bebodda under många, många år. Det är en festlighet för stora och små med många aktiviteter runt om i Simrishamn.

Följ med till Sillens Dag – från Skillinge till Simrishamn och / eller tillbaka igen på tidig eftermiddag.

Vi avgår från Skillinge klockan 09.00 och ligger i Simrishamn under dagen för att segla hem till Skillinge igen med avgång klockan 14.30.

Pris: 400 kronor t/r, 200 kronor enkel.
Barn upp till 14 år halva priset.

Boka Sillens Dag:

Segla till Bornholm över dagen med Klara Marie – favorit i repris!

Segla till Bornholm över dagen.

FULLBOKAD!
I sommar har du chansen att få segla med Klara Marie till Bornholm, denna pärla är ju som gjord för en dagsutflykt. Seglingen i sig är en upplevelse men även stunden i Allinge/Sandvig är värd resan. Den lilla staden bjuder på allt från underbara miljöer till allt vad det danska köket kan erbjuda. Och om det blir ostliga vindar söker vi lä i systerbyn Hasle, som ligger på andra sidan om Hammers odde lite söderut. Det är så när vi seglar, att vädret hjälper till att bestämma hamn för dagen.

  • Vi seglar lördagen den 12 augusti.
  • Avgång 08.00 från Skillinge hamn och vi räknar med att vara tillbaka i Skillinge vid 20-tiden.
  • Priset är 500 kronor per person, barn mellan 7-14 år 200 kr. Barn under sju år seglar med gratis.
  • Anmäl dig här nedan.

Vi behöver ha 15 passagerare, dock max 21, för att det hela ska gå ihop så vi kommer den 10 augusti meddela om vi seglar. Om vädret tillåter, förstås.

Välkommen ombord!
FULLBOKAD!

Hamnfestivalen po Limhamn

På onsdag 26 juli seglar Klara Marie till Limhamn för att vara med på ”Hamnfestivalen po Limhamn” dagarna 27-28-29-30 juli. Vi ligger i fiskehamnen centralt vid kaj nedanför kaféet och ett stenkast bort ligger även Helene af Ystad. Visa kartan, eller lyft blicken så ser du masterna. Det lutar åt en hel del skutsegling på Limhamn denna sommar vill vi lova!

På hamnfestivalen seglar Klara Marie ut tre gånger om dagen: kl 11, 14 och 17.

250 kr för de stora och 100 för de små <14 år, under hamnfestivalen 27-28-29-30 juli.

Tips: Var med och runda Skånes sydkust med Klara Marie!

Det är ju alltid lika skönt att komma ut på sjön ett tag. Om du är sugen att följa med till Limhamn så sticker vi från Skillinge kl 06.00 för att vara framme sen eftermiddag. Har vi en god sydostan kan vi även segla längs sydkusten efter vi rundat Sandhammaren annars blir det för motor. Vi kommer att gå genom Falsterbo-kanalen och under Öresundsbron!

Upplevelsen är din för 500 kr enkel, mat och dryck ingår under resan som beräknas till ca 10 timmar. Retur tar vi på söndag lunch och då är vi hemma i Skillinge efter det att solen gått ned. Välkommen att boka in dig med formuläret nedan eller ring 0414-31184 (senast tisdag 25/7 kl 12.00).

Boka - Åk med till och från Limhamn med Klara Marie

Eller helgardera med båda och få en Klara Marie kopp som minne för resan.
Välj siffra hur många ni blir, 500 kr per pers och dag. Barn <14 år halva priset.

Premiär!!!
Segla med Klara Marie till Kivik. Och marknaden.

Tisdag den 18 juli kan du segla till och från Kiviks hamn med Klara Marie.
Slipp bilköer och parkeringsstrul, njut av färden och få en skön promenad (ca 15 min) från hamnen längs stranden upp till marknaden.

Vi avgår klockan 09.00 och är tillbaka vid 20-tiden. Räkna med cirka fyra timmar på marknaden.
500:- för stora och 200:- för små. Begränsat antal platser, så anmäl dig här nedan redan nu!

Boka segling till Kiviks marknad med Klara Marie den 18 juli

Välj siffra hur många ni blir.

Torsk på Klara Marie, nästan varje söndag 9-12

Följ med ut på fridfullt fiskafänge med Klara Marie!

Klara Marie avgår som vanligt klockan 09.00 varje söndag t o m 27/8, som vanligt anmäler du dig här nedan eller via telefon 0414-311 84 och som vanligt finns det möjlighet att få upp om inte massor så fiskar.

Kolla Kalendern för exakt avgång, just nu är två söndagar (30/7, 20/8) bokade för annat än fisketur så då utgår denna händelse.

Boka fisketur på söndag

Boka fisketuren enl nedan datum

Välj siffra hur många ni blir, både stora och små, det är plats för max 21 st passagerare per tur!

Segla med Klara Marie till Bornholm. Missa inte den upplevelsen!

FULLBOKAT!

Fullbokat till torsdagsseglingen 20 juli
Fullbokat till lördagsseglingen 22 juli

I sommar har du chansen att få segla med Klara Marie till Bornholm och Allinge, denna pärla som gjord för en dagsutflykt. Seglingen i sig är en upplevelse men även stunden i Allinge ärver resan. Den lilla staden bjuder på allt från underbara miljöer till allt vad det danska köket kan erbjuda.

  • Vi seglar antingen torsdagen den 20 juli eller lördagen den 22 juli.
  • Avgång 08.00 och vi räknar med att vara tillbaka i Skillinge vid 20-tiden.
  • Priset är 500 kronor per person.
  • Anmäl dig här nedan.

Kan du segla båda dagarna anmäler du dig till de bägge, annars enbart till den dag du kan. Vi behöver ha 10 passagerare för att det hela ska gå ihop så vi kommer den 18 juli meddela vilken av dagarna vi seglar. Skulle vi få 10 eller fler passageraren till båda dagarna kommer vi också att dubblera seglingarna. Om vädret tillåter, förstås.

Välkommen ombord!

Förtrogenhetsutbildning

Hej alla besättningsmedlemmar!

Nu närmar sig seglingssäsongen och det är dags för förtrogenhetsutbildning. Teoretisk genomgång av säkerhetsorganisationen och praktiska övningar. Allt för att vi ska kunna ta hand om våra passagerare och hantera skutan på ett säkert sätt.

Det är viktigt att du som planerar att tjänstgöra som besättning i sommar försöker delta vid något av tillfällena. För de som inte kan nedan angivna datum får vi ha en individuell genomgång.

Meddela gärna om du kommer genom att skicka e-post eller ringa 0414-31184.

Förtrogenhetsutbildning:

  • Lördag 27/5 klockan 10.00
  • Söndag 28/5 klockan 10.00

Ansvariga för utbildningen är Tommy Andersson.

Vi ses på kajen vid Klara Marie.

Seglingsprogram med prislista 2017

Årets seglingsprogram innehåller bland annat våra populära seglingar och fisketurer med skonerten Klara Marie – med start den 2/7 och fram till den 28/8 för 2017. Läs mer

Från vrakeka till Courage

I begynnelsen var fisken. Och kring den kretsade till en början mycket av det som företogs till sjöss, med utgångspunkt i Skillinge. Långt innan Skillinge blev samhälle. Förstås.Läs mer